خروج از شرکت سهامی خاص دارای ضوابطی است که حتما باید مراحل آن طی شود. شرکتهای سهامی بعد از ثبت در ردیف شرکتهایی با فعالیت تجاری قرار میگیرند. در این شرکتها شرکایی وجود دارد و هر کدام نیز به عنوان سهامدار شناخته میشوند. اما برخی از مواقع مشکلاتی رخ میدهد که فرد میخواهد از شرکت سهامی خاص خارج شود. اگر میخواهید بدانید که نحوه خروج یک فرد از شرکت سهامی خاص چگونه است، با ما همراه باشید. برای آشنایی بیشتر با ویژگیهای شرکت سهامی خاص کلیک کنید.
خروج از شرکت سهامی خاص
خروج افراد از شرکت های سهامی خاص شرایطی ویژهای دارد که با بقیه شرکتها متفاوت است. برای خروج از این شرکت باید اقداماتی انجام دهید که در این مقاله شما را با نحوه خروج از شرکت سهامی خاص آشنا خواهیم کرد.
شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن متشکل از سهام است و سهامداران به اندازه سهامی که دارند در قبال بدهیهای شرکت مسئولند. در شرکت سهامی خاص مؤسسانی وجود دارند که تمام سرمایه آن شرکت توسط همین مؤسسان تأمین میگردد.
ویژگیهای شرکت سهامی خاص
این نوع از شرکتها ویژگیهای خاصی دارند. در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران باید بیشتر از سه نفر باشند. در این شرکتها سرمایه شرکت نیز نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد و تعداد مدیران نیز باید حداقل سه نفر باشند. نقل و انتقال سهام در این نوع شرکت با محدودیت مواجه نیست اما سهامداران میتوانند در اساسنامه خلاف آن را تعیین کنند. یعنی در اساسنامه بنویسند هرگونه نقل و انتقال سهام منوط به تایید مدیران است. برای انجام امور ثبت شرکت ها کلیک کنید.
دلایل ورود و خروج اعضا از شرکت سهامی خاص
در شرکتهای مختلف از جمله شرکتهای سهامی خاص، بنابر دلایل خاصی ورود و خروجهایی صورت میگیرد. از جمله:
- ورود اعضای تازه به مجموعه
- جایگزین کردن افراد با دیگران
- ورود شریک جدید با سرمایه بیشتر
- انصراف یکی از اعضا برای ادامه کار با شرکت
- در زمینه خروج از شرکت، افراد تازهای به شرکت وارد میشوند که باید از قوانین خاصی تبعیت نمایند.
نحوه خروج از شرکت سهامی خاص
در این شرکتها خروج با توجه به شرایط خاصی صورت میگیرد. یعنی اگر کسی بخواهد وارد شرکت شود باید سرمایه داشته باشد که این ورود گاهی منوط به افزایش سرمایه است که تشریفات و مقدمات خاصی دارد. اما اگر کسی بخواهد از شرکت سهامی خاص خارج شود باید سهام خود را به فرد و یا یکی از اعضای شرکت انتقال دهد.
تهیه صورت جلسه
در شرکتهای سهامی خاص برای اینکه نقل و انتقالات صورت بگیرد باید صورت جلسه برای همین موضوع تهیه و تنظیم گردد. بعد از آن فرم انتقال سهام صورت میگیرد تا تسویه حسابها انجام شود. البته باید چهار درصد از سرمایهای که انتقال داده میشود به اداره مالیات پرداخت گردد. به عنوان مثال چنانچه ۱۰۰ هزار تومان از سهام خود را منتقل میکنید، باید ۴ هزار تومان در همان سازمان پرداخت نموده تا گواهی مفاصا حساب را دریافت نماید.
مدارک لازم برای خروج از شرکت سهامی خاص
برای خروج از شرکت باید مدارک کاملی وجود داشته باشد از جمله:
- مدارک احراز هویت تمام اعضای شرکت
- مهر مخصوص شرکت مورد نظر
- وجود سربرگ شرکت
- حضور تمام اعضای هیئت مدیره در جلسه نقل و انتقال
- ارائه مدارک تکمیلی مؤسسات ثبت
- ارائه اسناد معرفی شرکت توسط وکیل
نکته: هر نقل و انتقالی که در شرکتهای سهامی خاص صورت میگیرد باید به اطلاع سایر اعضا برسد.
خروج اعضای هیئت مدیره
البته گاهی اعضای اصلی هیئت مدیره قصد دارند تا از شرکت خارج شوند. در پایان این پروسه و طی مراحل قانونی خروج فرد از هیئت مدیره وی دیگر مسئولیتی در قبال تصمیمات و اقدامات آتی هیئت مدیره و همچنین بدهیهای آینده شرکت نخواهد داشت.
سؤالات متداول
آیا حساب افراد بعد از خروج از شرکت بسته میشود؟
بله. وقتی عضوی از شرکت خارج میشود تمام حسابهای او اعم از حساب جاری قابل برداشت، حساب دارایی و … بسته خواهد شد.
آیا بدون مراجعه به ثبت شرکتها میتوان محل شرکت را انتقال داد ؟
شما میتوانید صورتجلسه تغییر آدرس با حضور اعضای شرکت را تنظیم و مراحل بعدی را از طریق سامانه ثبت شرکتها ادامه دهید و نیاز به مراجعه به اداره ثبت شرکتها نیست. این کار در وقت و هزینه شما صرفه جویی خواهد کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خروج از شرکت سهامی خاص، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون خروج از شرکت سهامی خاص پاسخ دهند.