معامله فضولی | بررسی چیستی – آثار – حکم این معامله در قانون مدنی
معامله فضولی چه نوع معامله ای است؟ هرگاه افراد به کالا یا ملکی نیاز داشته باشند که در تصرف آنها نیست میتوانند آن را با انجام یک معامله به دست بیاورند. برای مثال افراد میتوانند برای ساکن شدن در یک منطقه در آنجا خانهای برای خود خریداری کنند. اما برخی از این معاملهها به شیوه درستی انجام نمیشود و از نظر قانونی اشکال دارد. در ادامه قصد داریم در مورد معامله فضولی و آثار آن توضیحاتی را خدمتتان بیام نماییم، با ما همراه باشید.
معامله فضولی چه نوع معاملهای است ؟
معامله فضولی به معاملهای گفته میشود که طی انجام آن فردی که صاحب ملکی نیست آن را بدون اجازه به فروش میرساند یا اجاره میدهد که در این صورت معامله فضولی صورت گرفته است. برای مثال تصور کنید شما صاحب خانهای هستید و فرد دیگر بدون کسب اجازه از شما خانه را میفروشد که در این مورد میتوان گفت معامله فضولی صورت گرفته است. برای انجام گرفتن یک معامله فضولی باید سه نفر زیر وجود داشته باشند.
حتما مقاله انواع عقد را بخوانید.
مالک: کسی که قانونا صاحب ملک میباشد. (برای آشنایی با خیارات قانونی کلیک کنید)
فضول: کسی که بدون اجازه صاحب ملک اقدام به فروش یا اجاره آن نموده است.
اصیل: اصیل کسی است که مال یا ملک را از فضول خریداری و معامله میکند.
آثار معامله فضولی
اگر معامله فضولی اتفاق بیفتد دارای آثاری خواهد بود و این آثار را تنها مالک مال معین مینماید. این آثار به شرح زیر هستند.
حتما مقاله شرایط معامله صحیح را بخوانید.
پذیرش معامله فضولی
یکی از آثار این نوع معامله پذیرش آن توسط صاحب ملک میباشد، در این نوع معامله مالک میتواند آن را قبول کند و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم موافقت خود را اعلام نماید.
رد معامله فضولی
یکی دیگر از آثار معامله فضولی رد آن میباشد. در این صورت مالک با معامله موافقت نکرده و آن را رد میکند. در این مورد مالک از شخص فضول شکایت نموده و مال خود را پس خواهد گرفت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص معامله فضولی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون معامله فضولی پاسخ دهند.
سوالات متدوال
معاملهای است که طی انجام آن شخصی مال دیگری را بدون اجازه او به فروش برساند و یا اجاره دهد.
رد معامله و پذیرش معامله که در متن مقاله به خوبی توضیح دادهایم.