سند عادی
سند عادی چیست؟ امروزه برای اینکه حکمی در دادگاه صادر شود و یا جرمی اثباتگردد از اسناد موجود استفاده میشود. اسناد به طور کلی به دو دسته سند رسمی و سند عادی تقسیم میشوند. اسناد میتوانند به قاضی کمک کنند تا بهتر پرونده موجود را تجزیه و تحلیل کند و در خصوص آن احکامی را صادر کند. سند عادی یکی از انواع اسنادی میباشد که میتوان با کمک آن واقعیت جرم یا موضوع مورد بررسی را تشخیص داد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص سند عادی توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.
سند عادی چیست ؟
در قانون کشور ما اسناد به دو نوع کلی رسمی و عادی تقسیم بندی میشوند که کاربردهای فراوانی دارند. اسناد رسمی به طور کلی به اسنادی گفته میشود که در دفاتر اسناد رسمی و توسط مامورین رسمی تنظیم میشوند. اسناد رسمی دارای برخی شرایط میباشند که با وجود آنها میتوان گفت یک سند رسمی به حساب میآید. اما اگر سند دارای این شرایط نباشد به آن سند عادی میگویند. سند رسمی میبایست دارای شرایط زیر باشد:
- تنظیم با دخالت یک مامور رسمی صورت پذیرد.
- مامور تنظیم کننده سند میبایست صلاحیت انجام این کار را داشته باشد.
- مامور تنظیم کننده سند میبایست مقررات تنظیم اسناد رسمی را رعایت کرده باشد.
چنانچه سندی دارای هریک از شرایط بالا نباشد سند عادی به حساب میآید. به بیان سادهتر سند عادی به سندی گفته میشود که میان دو فرد تنظیم و امضا میشود و دارای اثر انگشت یا امضا است. به عنوان مثال قولنامه یک سند عادی است زیرا این نوع سند میان افراد عادی جامعه تنظیم و امضا شده و دارای ویژگیهای سند رسمی نیست. اسناد عادی دارای برخی مزیتهای سند رسمی نیستند، به عنوان مثال نمیتوان یک سند رسمی را انکار کرد اما ممکن است افراد موضوع اسناد عادی را در دادگاه انکار کنند. اما در جامعه امروزی اسناد عادی زیادی تنظیم و امضا میشوند و افراد در انجام امور روزمره خود نیز از این اسناد کمک میگیرند.
برای آشنایی با راه های ابطال سند کلیک کنید.
اسناد عادی در حکم اسناد رسمی
در برخی موارد اسنادی تنظیم میشوند که با وجود عادی بودن حکم سند رسمی را دارند و از اعتبار اسناد رسمی برخوردار هستند. برای اینکه یک سند عادی به عنوان یک سند رسمی شناخته شود میبایست دارای شرایط زیر باشد:
- چنانچه فردی که سند عادی تنظیم شده بر علیه او است تایید کند که سند را تنظیم و امضا کرده است سند دیگر عادی به حساب نمیآید و در حکم سند رسمی خواهد بود.
- اگر فردی که سند عادی بر علیه او است تنظیم سند را انکار کند اما اثبات شود که او سند را امضا نموده و امضا یا اثر انگشت او روی سند باشد سند در حکم اسناد رسمی خواهد بود.
برای اطلاع از نکات مربوط به سند رسمی کلیک کنید.
اعتبار سند عادی چقدر است ؟
با توجه به توضیحاتی که در بالا گفته شد ممکن است برایتان سوال شود که اعتبار سند عادی چقدر است؟ که در این خصوص میبایست بگوییم با وجود اینکه اسناد عادی دارای مزیتهای اسناد رسمی نیستند اما از اعتبار زیادی در قانون برخوردار هستند و در دادگاه نیز بسیار معتبر هستند. چنانچه اصالت آنها مورد تعرض واقع نشود یا در دادگاه اصالتشان تایید شود میتوانند مبنای صدور حکم نیز قرار گیرند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سند عادی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون سند عادی پاسخ دهند.
سوالات متداول
بله در این صورت جزو اسناد عادی خواهد بود که توضیحات کاملتر در متن مقاله آمده است.
بله اسناد عادی نیز از اعتبار خوبی برخوردار هستند.