آیین دادرسیآیین دادرسی مدنی

ایراد عدم احراز سمت

ایراد عدم احراز سمت یعنی چه؟ همه ما ‌‌‌‌می‌توانیم در دادگاه علیه افرادی که حقوقمان را نادیده گرفته‌اند شکایت کنیم و همچنین این اجازه را نیز داریم که اگر فردی در مراجع قضایی علیه ما طرح دعوا نمود پاسخ دعوای او را بدهیم و از خود دفاع کنیم. حتی ‌‌‌‌می‌توانیم‌ از دیگران نیز در برخی موارد در خصوص دعاوی دفاع کنیم.‌‌‌‌ اما‌ گاهی ممکن است شرایطی وجود داشته باشد که امکان دفاع در دادگاه و همچنین طرح دعوا وجود نداشته باشد. یکی از این شرایط عدم ‌‌ا‌حراز سمت است. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص ایراد عدم احراز سمت و‌ مهلت طرح آن توضیحات مفصلی را در اختیارتان قرار دهیم،با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

ایراد عدم احراز سمت چیست‌‌ ؟

مطابق قانون هر فرد ‌‌‌‌می‌تواند تنها در خصوص حقوق خود در دادگاه از افراد دیگر شکایت نماید و همچنین تنها ‌‌‌‌می‌تواند در دعاوی مربوط به خودش اقدام به دفاع از خود کند. اما گاهی پیش ‌‌‌‌می‌آید که فردی برای افراد دیگر طرح دعوا ‌‌‌‌می‌کند و یا به جای افراد دیگر در دعوا از آن‌ها دفاع ‌‌‌‌می‌کند که در این صورت رسیدگی به دادخواست او ادامه ‌‌‌‌نمی‌یابد و او ‌‌‌‌می‌بایست از انجام این کار امتناع نماید. افراد تنها در صورتی ‌‌‌‌می‌توانند از شخص دیگری در دعوا دفاع کنند یا برای دفاع از حقوق او طرح دعوا کنند که وکیل، قیم، نماینده و… او باشند و در این خصوص مدرک نیز داشته باشند. فرد برای این کار ‌‌‌‌می‌بایست مدارکی مبنی بر وکالت، نمایندگی یا قیمومت شخص دیگر را در حین ارائه دادخواست به دادگاه ارائه کند تا بتواند برای او طرح دعوا نماید و یا از او در دادگاه دفاع کند.

چنانچه فردی وکیل و نماینده و… دیگری نباشد اما در دادگاه برای او طرح دعوا کند یا از او در خصوص دعوای دیگری دفاع نماید ‌‌‌‌می‌توان گفت که او ‌‌ا‌حراز سمت نشده است و نباید این کار را انجام دهد. در این صورت طرف مقابل او در دادگاه ‌‌‌‌می‌تواند به عدم ‌‌ا‌حراز سمت‌‌‌‌ او اعتراض کند. پس ‌‌‌‌می‌توان نتیجه گرفت که اگر کسی بدون اینکه وکیل و نماینده دیگری باشد در دادگاه از او دفاع کند یا از جانب او طرح دعوا کند ‌‌ا‌حراز سمت نشده و طرف مقابل دعوا ‌‌‌‌می‌تواند به عدم ‌‌سمت او ایراد وارد کند.

برای آشنایی با شرایط عدم احراز سمت دادخواست دهنده کلیک کنید.

مهلت طرح ایراد عدم احراز سمت چقدر است‌‌ ؟

همانطور که گفتیم اگر فردی وکیل، قیم و نماینده دیگری نباشد ‌‌‌‌نمی‌تواند برای او علیه دیگران طرح دعوا کند یا به دعوای دیگران در خصوص او پاسخ دهد و در صورتی که این کار را انجام دهد طرف مقابل چه خوانده باشد و چه خواهان ‌‌‌‌می‌تواند عدم سمت او را در دادگاه مطرح کند. برای مطرح کردن این موضوع و ایراد به عدم ‌‌ا‌حراز سمت قانونگذار مدت زمان مشخصی را در نظر گرفته است که ‌‌‌‌می‌بایست حتما در آن مدت زمان ایراد وارد گردد و در غیر این صورت ‌‌‌‌نمی‌توان این مسئله را مطرح نمود. مهلت طرح ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود.

برای آشنایی با نحوه احراز سمت خواهان کلیک کنید.

طرح ایراد عدم احراز سمت بعد از پایان اولین جلسه دادرسی

طرح نمودن ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت ‌‌‌‌می‌بایست حتما تا پایان اولین جلسه دادرسی صورت بگیرد اما در صورت وجود برخی شرایط افراد ‌‌‌‌می‌توانند این کار را بعد از پایان اولین جلسه دادرسی نیز به انجام برسانند. چنانچه فرد قبل از پایان اولین جلسه دادرسی ‌‌ا‌حراز سمت شود و نماینده شخصی باشد که برای او طرح دعوا کرده است اما بعد از پایان اولین جلسه دادرسی دیگر نماینده او نباشد طرف مقابل ‌‌‌‌می‌تواند در آن زمان نیز ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت را وارد کند و در این مورد اشکالی ندارد که جلسه اول دادرسی به پایان رسیده است.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ایراد عدم احراز سمت، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ایراد عدم احراز سمت پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

اگر فرد وکیل، نماینده و… شخص دیگر نباشد ‌‌‌‌می‌تواند از او در مقابل دعوای دیگران دفاع کند‌‌ ؟

خیر زیرا سمتی در خصوص او ندارد.

مهلت طرح ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت چقدر است‌‌ ؟

مهلت طرح ایراد عدم ‌‌ا‌حراز سمت تا پایان اولین جلسه دادرسی خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره