مخفی کردن نوزاد
مخفی کردن نوزاد چه تبعاتی دارد؟ هرگاه نوزادی متولد میشود دارای والدینی میباشد که وظیفه دارند از حقوق او دفاع کنند. نوزادان متولد شده در واقع کودکان و نوجوانان آینده این سرزمین هستند و حفظ حقوق آنها امری مهم میباشد. طبق قانون هرگونه تعرض به حریم آنها جرم بوده و همه میبایست در جهت رشد آنها تلاش نمود. اما در برخی موارد به حقوق نوزادانی که از سرمایههای جامعه به حساب میآیند تعرض میشود که در این مورد قانون بسیار حساس بوده و برای افرادی که مرتکب این گونه اعمال شوند مجازات تعیین کرده است. یکی از مواردی که میتوان آن را تعرض به حقوق نوزادان تلقی کرد مخفی کردن نوزاد میباشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص جرم مخفی کردن نوزاد توضیحات مفصلی را خدمتتان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.
جرم مخفی کردن نوزاد
مخفی کردن نوزاد یکی از اعمال ناپسندی است که در قانون کشور ما منع گردیده و جرم به حساب میآید. مخفی کردن نوزاد به این معناست که فردی نوزاد متولد شده دیگران رامخفی نموده، میدزدد و یا آن را متعلق به مادر دیگری قلمداد مینماید. اگر بخواهیم مفهوم این جرم را به طور سادهتری بیان نماییم میبایست بگوییم مخفی کردن نوزاد در واقع به معنای عدم تحویل آن به پدر و مادرش میباشد. به عنوان مثال مادری برای وضع حمل به بیمارستان مراجعه میکند و نوزاد خود را در آنجا به دنیا میآورد، اما پرستار نوزاد را به او تحویل نمیدهد و آن را مخفی میکند که در این صورت عمل او جرم به حساب میآید و طبق قانون مجازات خواهد شد.
برای آشنایی با راه های حذف نام همسر و فرزند از شناسنامه کلیک کنید.
مجازات جرم مخفی کردن نوزاد چیست ؟
در خصوص جرم مخفی کردن نوزاد مجازات مشخصی در قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است که در خصوص مجرمین اعمال میشود. این مجازات به شرح زیر میباشد:
- چنانچه فردی نوزاد دیگری را مخفی کرده و به او تحویل ندهد، نوزاد را بدزدد و یا او را متعلق به مادر دیگری قلمداد کند به شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد.
- اگر نوزاد مخفی شده مرده باشد فرد مجرم به پرداخت صد هزار تا پانصد هزار ریال جریمه نقدی محکوم میگردد.
نحوه شکایت از جرم پنهان کردن نوزاد
برای شکایت از جرم مخفی کردن نوزاد والدین یا شاکی میبایست از فرد مجرم در دادسرا شکایت نمایند. برای انجام این کار کافیست شاکی شکواییهای را علیه مجرم تنظیم نموده و به دادسرای محل وقوع جرم تحویل دهد. پس از تحویل شکواییه دادسرا تمام جوانب پرونده را میسنجد و اگر جرم مخفی کردن نوزاد اتفاق افتاده باشد پرونده را برای دادگاه کیفری میفرستد تا در آنجا مجازات مجرم تعیین گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مخفی کردن نوزاد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مخفی کردن نوزاد پاسخ دهند.
سوالات متداول
مخفی کردن نوزاد در واقع به معنای تحویل ندادن او به والدینش است که جرم محسوب میشود و توضیحات کاملتر در متن مقاله آمده است.
مجازات حبس مخفی کردن نوزاد شش ماه تا سه سال حبس است.