روابط نامشروعکیفری

انواع زنا

انواع زنا در قانون چطور تعریف شده است؟ در جامعه امروزی ما زنان و مردان به طور مستقیم و غیر مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار ‌‌می‌کنند. ارتباط‌‌ میان زن و مرد نامحرم ‌‌می‌بایست در چارچوب خاص خود شکل بگیرد و نباید از حد و حدود متعارف آن خارج شود. برای مثال زن و مردی که با یکدیگر همکار هستند ‌‌می‌بایست در حد متعارف با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اگر رابطه آن‌‌‌ها متعارف‌‌ نباشد‌‌ مرتکب گناه شده‌‌‌‌‌‌اند. زنا نیز ارتباط میان زن و مرد است که از حد متعارف خود خارج گردیده است. در ادامه قصد داریم در خصوص زنا و انواع آن توضیحات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

تعریف زنا و انواع آن

به برقراری ارتباط نامتعارف میان زن و مرد رابطه نامشروع گفته ‌‌می‌شود که هم در قانون جرم به شمار آمده‌‌ و هم دین اسلام آن را منع کرده است. اگر بخواهیم مفهوم جرم زنا را ساده‌‌‌‌‌‌‌تر توضیح دهیم ‌‌می‌بایست بگوییم اگر زن و مردی به هم محرم نباشند و‌‌ دخول آلت تناسلی مرد در آلت زن تا ختنه گاه اتفاق بیفتد زنا صورت گرفته است.

البته در برخی موارد ایجاد رابطه با فردی که به ما محرم است نیز زنا محسوب ‌‌می‌شود. به طور کلی برقراری رابطه جنسی میان زن و مردی که میان آن‌ها پیوند ازدواج وجود ندارد زنا ‌‌می‌باشد‌‌ و طبق قانون شامل مجازات خواهد بود. زنا انواع مختلفی دارد که هرکدام مجازات معینی دارند.

زنا با‌‌ محارم نسبی

محارم نسبی کسانی ‌‌می‌باشند که با ما هم خون هستند و شامل‌‌ خاله، مادر، عمه، خواهر و… ‌‌می‌شوند. از آنجایی‌‌ که هیچکس ‌‌نمی‌تواند با محارم نسبی خود رابطه زن و شوهری برقرار کند اگر با آن‌ها رابطه جنسی برقرار نماید این رابطه زنا به حساب آمده و شامل مجازات خواهد شد. مجازات این جرم اعدام است. البته شرایط خاصی برای اثبات آن هم وجود دارد.

زنای محصنه یا محصن | انواع زنا

در برخی موارد دیده ‌‌می‌شود که افراد دارای همسر دائمی هستند و ‌‌می‌توانند هر زمان که بخواهند با او رابطه جنسی برقرار کنند اما با این وجود بازهم با فرد دیگری رابطه جنسی برقرار ‌‌می‌نمایند که در این صورت رابطه برقرار شده زنا محصنه بوده و شامل مجازات ‌‌می‌شود. چنانچه مرد این عمل را انجام دهد زنای او محصن و اگر زن مرتکب این عمل شود زنای او محصنه نام خواهد داشت. مجازات آن سنگسار است. البته این جرم هم شروط اثباتی به خصوصی دارد.

زنای غیر محصنه چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

یکی دیگر از انواع زنا، زنای غیر محصنه نام دارد. در این مورد نیز رابطه جنسی میان زن و مرد صورت ‌‌می‌گیرد که به دو صورت زیر ‌‌می‌باشد:

  • زنای غیر محصنه شخص دارای همسر: چنانچه شخصی دارای همسر باشد و به دلیل غیبت طولانی یا بیماری و… همسرش نتواند با او اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید اگر با فرد دیگری زنا کند زنای آن‌‌‌ها از نوع غیر محصنه خواهد بود.
  • زنای غیر محصنه شخص مجرد: در این مورد شخص مجرد با میل و اراده خود اقدام به برقراری رابطه جنسی با فردی نموده است که پیوند ازدواج میان آن‌‌‌ها وجود ندارد، در این صورت زنای آن‌‌‌ها غیر محصنه خواهد بود.

زنای به عنف چیست‌‌‌‌‌‌ ؟

زنای به عنف نیز یکی‌‌ از انواع زنا در قانون کشور ما ‌‌می‌باشد که شرایط خاص خود را دارد. در این مورد یکی از طرفین به انجام زنا رضایت نداشته است و به صورت اجباری مرتکب زنا شده است. برای مثال اگر مرد به زن تجاوز کند زنای به عنف صورت گرفته است. مجازات این جرم برای کسی که اعمال زور نموده اعدام می‌باشد.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انواع زنا، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع زنا پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

زنای به عنف به چه معناست‌‌‌‌‌‌ ؟

زنای به عنف به معنای برقراری رابطه جنسی میان دو فردی است که یکی از آن‌‌‌ها به انجام این‌کار رضایت نداشته است که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

آیا جرم زنا در دین اسلام نیز منع گردیده است‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جرم زنا در دین اسلام گناه بزرگی به شمار‌‌ می‌رود و منع شده است که توضیحات کامل‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره