تجاریسایر موضوعات تجاری

دو جواز برای یک کد پستی آیا امکان‌پذیر است ؟

آیا صدور دو جواز کسب برای یک مکان یا به عبارتی یک کد پستی امکان‌پذیر است؟ هر فرد برای راه‌اندازی یک کسب و کار و حرفه به صورت قانونی ملزم به دریافت جواز کسب است. یکی از شرایط صدور جواز کسب الزام افراد به آماده سازی محلی جهت برپایی حرفه خود می‌باشد. این مکان می‌تواند به صورت اجاره یا ملکی باشد. با توجه به قوانین مصوب 1400 هر کد پستی تنها یک جواز می‌تواند داشته باشد و تنها تحت شرایطی می‌تواند برای یک کد پستی دو یا چند جواز گرفت. در ادامه اطلاعات کاملی در این باره داده شده است. برای آشنایی بیشتر با جواز کسب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با کارشناسان تجاری و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

آیا صدور دو جواز برای یک کد پستی امکان‌پذیر است؟

صدور چند مجوز برای یک مکان واحد از پرسش‌های شایع در میان متقاضیان صنفی است. آیا امکان دارد دو یا چند فعالیت در یک مکان یا به عبارتی در یک کد پستی صورت پذیرد و برای این فعالیت‌ها جواز نیز صادر شود؟ بله امکان‌پذیر است. عملکرد اتحادیه‌های اصناف مطابق با قوانین نظام صنفی و آیین‌نامه‌های اجرای آن می‌باشند. قانون نظام صنفی در تبصره 2 ماده 3 خود این معضل را پیش‌بینی کرده و راه‌حل آن را بیان می‌دارد.

در این تبصره آمده است: «اماکنی که واجد شرایط لازم جهت استقرار چند واحد صنفی باشند، می‌توانند به‌عنوان محل ثابت کسب، توسط یک یا چند فرد صنفی، پس از اخذ پروانه کسب از اتحادیه یا اتحادیه‌های ذی‌ربط، مورد استفاده قرار گیرند. آیین‌نامه اجرائی این تبصره به‌وسیله دبیرخانه هیات‌عالی نظارت با همکاری اتاق اصناف ایران و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه می‌شود و ظرف سه ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌رسد.»

بنابراین بر اساس قانون نظام صنفی امکان صدور دو جواز کسب برای یک کد پستی وجود دارد. البته باید توجه داشت که جهت صدور دو یا چند مجوز برای یک کد پستی باید شرایطی را در مکان مورد نظر فراهم آورد. برای آشنایی با مراحل گرفتن جواز کسب کلیک کنید.

ویژگی اماکن واجد شرایط برای صدور دو یا چند جواز کسب برای یک کد پستی

مهم‌ترین ویژگی یک مکان برای راه‌اندازی دو یا چند صنف در آن دارا بودن وسعت حداقلی و قانونی برای تمامی آن اصناف مورد نظر است. به عبارتی اگر فردی بخواهد در یک مکان دو کسب و کار راه‌اندازی کند و هر یک از آن حرفه‌ها حداقل به 40 متر فضا نیاز دارند. مکان مذکور باید در مجموع حداقل 80 متر وسعت داشته باشد. تعیین مساحت قانونی از طریق ضوابط خاص داخلی اتحادیه‌های اصناف تعیین می‌شود و سپس توسط کمیسیون نظارت شهرستان تصویب می‌گردد.

لازم به ذکر است کمیسیون نظارت می‌تواند حداقل مساحت مکان مورد نظر برای برپایی دو یا چند صنف را از مجموع مساحت‌ها کمتر در نظر بگیرد. مثلاً تصور کنید فردی قصد راه‌اندازی یک رستوران را دارد. فرض کنید که حداقل مساحت مورد نیاز برای رستوران 50 متر است. حال ممکن است فرد در همین مکان قصد راه‌اندازی یک اغذیه فروشی نیز داشته باشد. تصور کنید حداقل مساحت لازم برای اغذیه فروشی 20 متر است. بنابراین در مجموع مکان مورد نظر باید 70 متر باشد. اما با توجه به این که این دو صنف مشترکاتی نظیر آشپزخانه دارند می‌شود از مجموع مساحت کم کرد. بنابراین ممکن است مساحت لازم برای هر برپایی هر دو صنف در یک مکان به 60 متر تقلیل یابد.

نکته دیگر این که برپایی دو یا چند صنف در یک مکان واحد معمولاً مربوط به اصنافی است که در یک رسته باشند یا شبیه به هم هستند. تصور کنید یک شخص قصد داشته باشد صنف نجاری و رستوران را در یک مکان برپا کند. در صورتی که نجاری‌ها پر از صدای ابزارآلات و گرده چوب است و از طرفی مردم در رستوران نیازمند آر‌امش هستند. برای همین این اتفاق به دور از منطق است و اجرایی نمی‌شود.

معرفی مباشر برای جواز کسب دوم

افراد برای دریافت جواز کسب دوم ملزم به معرفی یک مباشر به اتحادیه صنفی خود می‌باشند. حتی اگر جواز کسب اول و دوم فرد برای یک کد پستی صادر شده باشد. بنابراین فرد صنفی حتماً باید برای مستقر شدن دو یا چند واحد صنفی در یک مکان مباشر تعیین نماید. مباشر به نمایندگی از صاحب جواز کسب وظیفه انجام امور صنفی مربوط به جواز کسبی که مباشرت آن را دارد بر عهده می‌گیرد. برای مباشر نیز باید پروانه مباشرت و کارت مباشر صادر گردد. مرجع صدور پروانه مباشرت و کارت مباشر همان اتحادیه صنف مربوطه است.

صاحبان پروانه کسب باید توجه داشته باشند با معرفی مباشر مسئولیت در قبال اشخاص ثالث همچنان بر عهده آن‌هاست. یعنی حتی اگر خسارت وارده بر مشتریان و مصرف‌کنندگان به دلیل اعمال مباشر باشد باز هم مسئول صاحب پروانه کسب است. زیرا مباشر به عنوان نماینده فرد صنفی است و اعمال و اقدامات او همان اقدامات فرد صنفی در نظر گرفته می‌شود. البته از طرفی مباشر نیز در صورت انجام تخلف در برابر صاحب پروانه کسب مسئول است. یعنی فرد صنفی در وهله اول خسارت مشتریان را می‌پردازد و برای دریافت خسارت خود می‌تواند از مباشر شکایت نماید. برای اطلاع از مدارک لازم برای جواز کسب کلیک کنید.

ابطال یکی از پروانه‌های کسب در یک مکان واحد

ممکن است در یک مکان دو واحد صنفی وجود داشته باشد و به علتی یکی از این پروانه‌ها باطل شود و یا به صورت قانونی قرار بر پلمپ آن شود. در این حالت صرفاً ادامه همان فعالیت در مکان مورد نظر ممنوع است. بنابراین پروانه کسبی که باطل نشده است می‌تواند به کار خود ادامه دهد. اگر پلمپ یکی از این واحدهای صنفی در همان بخش‌های مربوط به آن واحد برگه پلمپ الصاق می‌گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با کارشناسان تجاری و وکلای کار با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

آیا صدور دو یا چند پروانه کسب برای یک واحد صنفی امکان پذیر است؟

بله مطابق قانون نظام صنفی و آیین نامه های اجرایی آن صدور دو یا چند پروانه کسب برای یک واحد صنفی با رعایت شرایطی امکان پذیر است.

مهم ترین ویژگی یک مکان برای راه اندازی دو یا چند صنف در آن چیست؟

دارا بودن وسعت حداقلی و قانونی برای تمامی آن اصناف مورد نظر مهم ترین ویژگی این مکان است. به عبارتی برای راه اندازی دو صنف که هر کدام قانونا نیازمند به 40 متر مساحت اند مکان مورد نظر باید 80 متر باشد.

نوشته های مشابه

‫33 دیدگاه ها

  1. با سلام من ۱۰ سال است جواز کسب دارم میخام تو همین شهر و با فاصله کم شعبه دو بزنم .آیا نیاز است دوباره جواز کسب بگیرم لطفا راهنمایی کنید

    1. سلام بله برای هر پلاک جدید باید جواز کسب دریافت کنید. برای اطلاع از شرایط گرفتن جواز کسب دوم با شماره های درج شده تماس بگیرید.

  2. سلام و خسته نباشید.من ی واحد صنفی دارم ک مربوط ب ی شغلی بوده ک الان فعالیت توی اون واحد صنفی نداره و خودم میخوام توی اون واحد ی کار دیگه ک عینک فروشی هست راه بندازم ایا اون جواز کسب حتما باید باطل بشه؟یا خیر؟؟؟

    1. سلام بله جواز قبلی باید باطل شده و سپس برای شغل جدید درخواست داده بشه. اگر کد پستی تغییر نکرده می تونید برای درخواست تغییر رسته اقدام کنید

  3. سلام.من جواز کسب کافی نت دارم میتونم جواز کسب فروش موبایل رو هم بگیرم و در یک مغازه کارکنم

    1. سلام وقتتون بخیر ببخشید من میخوام بایکی از دوستانم شریک بشیم باهم یک کار واحد بزنیم آیا میشه برای یک کدپستی دومجوز برای یک کار واحد گرفت بنام هرکدوممون گرفت؟

      1. سلام خیر روی یک کد پشتی نمیتونید دو تا جواز بگیرید (البته در مواردی این امکان وجود داره) . در مورد شما می تونید یک جواز شراکتی روی یک کد پستی دریافت کنید

  4. سلام
    من یک پروانه آموزشی دارم
    الان میخوام یک پروانه لوازم خانگی بگیرم امکانش هست دو تا پروانه به نام خودم باشه ؟

    1. سلام بله شما می توانید هر چند تا پروانه کسب به نام خودتان در پلاک های مختلف داشته باشید اما به شرط آن که برای پروانه های دومی و سومی و…. مباشر معرفی کنید.

  5. سلام ، بنده یه مغاز ۱۲ متری دارم ، تابستان کار کولر نصب و تعمیرات کولر و زمستان در همان مکان کار نصب و تعمیرات پکیج
    انجام میدم ،ایا با این متراژ مغازو با توجه نوع شغل فصلی من ،میشه دو مجوز تعمیرات و خدمات سرمایشی و گرمایشی دریافت کرد؟

    1. متراژ شما برای انجام هر دو کار کوچک هست. با این حال می توانید به اتحادیه های مربوطه درخواست بدید تا کمیسیون بررسی کنند.

    2. سلام ما یک مغازه ۶۰متری شراکتی داریم که میخواهیم دو تا پروانه کسب جدا از هم ولی برای یک شغل مشترک پوشاک روی این مغازه بگیریم ایا امکان پذیر هست این موضوع .؟

      1. سلام خیر چنین چیزی امکان پذیر نیست. شما میتونید یک جواز شراکتی برای همون واحد با شغل یکسان دریافت کنید.

  6. سلام.من یه مغازه لوله فروشی دارم و دو طبقه بالا ی مغازه انبار تجاری گرفتم.آیا میشه تو همون مغازه همکف هم جواز لوله فروشی داشته باشم هم جواز ابزار فروشی؟

    1. سلام در صورتی که اتحادیه ها با هم فرق داشته باشند برای جوازی نیاز به موافقت هر دو اتحادیه هست. اما اگر جواز از یک اتحادیه صادر میشه تنها نظر کارشناس همون اتحادیه برای فعالیت شما نیاز می باشد.

  7. سلام مجدد . مغازه جواز مهر و تابلوسازی داره . نفر دوم بخواد جواز مثلا لیزر غیرفلزات بگیره . در یک مغازه دو نفر با جواز جداگانه .

  8. سلام بنده مغازه لوازم التحریر دارم
    و لوازم کادویی هم توی همون مغازه دایر کردم خواستم ببینم اینا تداخلی که باهم ندارن یا اینکه باید واسه هر دو تا مجوز جداگانه بگیرم یا نیازی نیس

    1. سلام لوازم کادویی زیر مجموعه جواز خرازی هست اما معمولا اتحادیه به فروش در مغازه لوازم التحریر ایراد نمگیره….

  9. سلام در شهرک صنعتی هستم جواز تاسیس دارم ودرحال کار
    ایا در همین مکان امکان گرفتن جواز صنفی فروش برای دوستم هست

  10. سلام ملکی که ما در ان کار طلا انجام میدیم پروانه کسب داره
    میتونیم خودمون برای پروانه دوباره اقدام کنیم
    چون صاحب ملک قبول نمیکنه پروانه رو باطل کنه

  11. سلام ما دو شریک هستیم که در یک مغازه به طور سه دانگ سه دانگ در سرقلفی شریک هستیم بعد از باطل شدن پروانه کسب �ر شریک حاضر به گرفتن پروانه کسب نباشد چگونه می‌توانیم پروانه کسب بگیریم

  12. سلام دوستم یک مغازه ۳۵ متری خرازی اجاره کرده و جواز کسب خرازی داره من میتونم جواز فروش لباس زیر بگیرم با یک کد پستی؟

    1. سلام و درود خیر نمیتونید روی یک کد پستی دو تا جواز بگیرید. اما در خرازی می توانید لباس زیر هم به فروش برسانید

  13. سلام وقت بخیر.ایا امکان داشتن دو جواز کسب برای یک شخص ولی با دو کد پستی وجود دارد؟اجاره نامه نیاز هست؟ و اگر از ان مکان جابجا شود مراتب چطور است؟

    1. سلام بله میتونه بیشتر از یه جواز دشاته باشه اما باید مباشر معرفی کنید. در صورت جابجایی میتونید درخواست انتقال جواز بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره